Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
35 Postów
j.j brak
(justyna3)
Nowicjusz
roxanka ja jestem z oslo bylam dzisiaj w helse to powiedziano mi zebym dawala malemu do mleka maltekstrakt no zobaczymy czy zadziala grazynafinn moj synek ma juz 6 miesiecy daje mu musy z jablka ale tez nic sie nie sprawdza czasami tylko jest troszke lepiej jak mu podaje a nie wiem czy juz molzna podawac jogurt naturalny moze i by pomogl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
Ja mojemu synkowi podane jogurt odkad ma 8 msc i bardzo nam pomaga-zalecenie lekarza bo wiekszosc mowi zeby z jogurtem sie jednak wstrzymac dluzej natomiast wczesniej stosowalam sliwke-jest juz od 4 msc i mozna kupic zarowno mus jak i soczek u nas efekt byl prawie natychmiastowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Witam wszystkie mamusie Te juz po i te ktore czekaja na swojego skarbka Ja czekam hehe termina mam na kwiecien 2013 !Szczerze troszke sie boje Jak to tam wszystko wyglada jakie sa zasady czy trzeba miec wlasne ciuszki dla dziecka, wlasna koszule do porodu , co jest niezbedne tam w szpitalu , czy mozna cd z muzyka miec ze soba przy porodzie ...]Prosze piszcie...bo juz sama nie wiem tyle sie naczytalam ze zglupialam juz ....
Jak wyglada przyjecie do szpitala ...jakie dokumenty itp . a ce ze szczepieniami dla noworodkow bo wiem ze dobe po szczepia... Jaka jest sala do porodu , opieka , kto jest przy porodzie ..jak wygladaja sale juz po porodzie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Hej
Ja rodziłam w sierpniu i jestem bardzo zadowolona,jedynie co mi sie nie podobało to to,że mnie trzymali aż 2 tygodnie po terminie i niechceli wywołać bo jeszcze czas,lepiej zeby samo sie zaczęło niż sztucznie wywołać ale wkońcu i tak musieli wywołać.Ale pozatym było super!

Ciuszki dla dziecko mozesz miec swoje albo sa w szpitalu choć mój mały miał 48 cm a oni mu ubrali koszulke na 80!!!3 razy bym go owinęła w to więc wolałam ubrać mu swoje

Koszule do porodu dostajesz na sali,poporodzie możesz ubrać juz swoje ubrania,najlepiej spakuj sobie jakies wygodne spodnie typu dres.
Możesz zabrać ze soba kosmetyki dla siebie,ubranka dla małego,ubrania dla małego reszta wszystko jest na miejscu.

Zabieraja Ci karte ciąży,wyniki badań jeśli małaś jakies dodatkowe robione w ciaży,wyniki z grupą krwią.
Opieka rewelacja,położne są na każde Twoje wezwanie,pomagają we wszystkim,zawsze usmiechnięte i miłe,porozumiesz się bez problemu po angielsku jesli nie znasz norweskiego.

Ja rodziłam na tym specjalistycznym oddziale bo dostałam epidural i miałam wywoływany poród więc byłam popodlączana do róznej aparatury ;/ Pozatym sala rewelka,jak w domu Nie czujesz sie jak w szpitalu,położna była non stop przy mnie,przynieśli mi i mężowi picie i jedzenie.Dodatkowo się pytali czy chce aby zapalili świeczki hehe Przy porodzie jest położna i lekarz u mnie było ich aż 2 bo miałam poród kleszczowy i 2 położne.

Sala po porodzie jest przyjemna 2 osobowa,ja akurat miałam zczeście i byłam sama dobe był mąż ze mna
O szczepieniach nie wiem bo go zabierali,badali i pewnie w miedzy czasie szczepili.

także ja osobiście jestem bardzo zadowolona i naprawde nie masz sie czym przejmowac i bać Jest naprawde super!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
pelagia ktosiek
(ona86bgo)
Początkujący
Kate0801 napisał:
Witam wszystkie mamusie Te juz po i te ktore czekaja na swojego skarbka Ja czekam hehe termina mam na kwiecien 2013 !Szczerze troszke sie boje Jak to tam wszystko wyglada jakie sa zasady czy trzeba miec wlasne ciuszki dla dziecka, wlasna koszule do porodu , co jest niezbedne tam w szpitalu , czy mozna cd z muzyka miec ze soba przy porodzie ...]Prosze piszcie...bo juz sama nie wiem tyle sie naczytalam ze zglupialam juz ....
Jak wyglada przyjecie do szpitala ...jakie dokumenty itp . a ce ze szczepieniami dla noworodkow bo wiem ze dobe po szczepia... Jaka jest sala do porodu , opieka , kto jest przy porodzie ..jak wygladaja sale juz po porodzie ...

hej witaj
a na kiedy masz termin - ja mam na 1.04.2013
i jak ogolnie sie czujesz..?
no i grtaulacje oczywiscie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(olam89)
Wiking
Witam wszystkie przyszłe mamy ja również mam termin na kwiecień 2013
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Aneta Sztromwasser
(PoloznaAneta)
Wiking
Witam zwlaszcza przyszle mamy. Moze uda nam sie zobaczyc na oddziale poporodowym w Kvinneklinikken gdzie pracuje (Barsel 1). Nie zycze Wam tego, bo na moj oddzial trafiaja mamy i dzieci z roznymi problemami przed, w trakcie lub po porodzie. Jednak jesli juz sie spotkamy to sluze pomoca w jezyku ojczystym
Pozdrawiam
Aneta
polozna.bergen@gmail.com
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Malgorzata Kaplonska
(malgosiak)
Wiking
Cześć

Czy jeszcze tu zaglądacie?

Mam pytanie do doświadczonych mam - w którym miesiącu ciąży wybiera się szpital w Norwegii? Czy rejonizacja jest obowiązkowa przy porodzie? Czy lekarz rodzinny pyta, gdzie się chce rodzić, czy kobieta nie ma wpływu na to, gdzie ją lekarz skieruje? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Ana Anna
(ana0704)
Wiking
Hej. Normalnie lekarz rodzinny wybiera tak przynajmniej bylo u mnie i nie pytał sie mnie w ktorym szpitalu bym chciala. Później pod koniec ciazy zdecydowalam sie na szpital Voss, mialam mały problem zeby sie przeniesc ale sie udalo, jednak lekarz w Voss powiedział mi ze gdybym na poczatku zglosila ze chce rodzic Voss to lekarz rodzinny tam by mnie skierowal i wtedy wszystkie badania bym miala juz tam robione
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok